Мали простори

25 м2 вишенамјенски уређај у Мараису

Pin
Send
Share
Send
Send


25 м2 вишенамјенски уређај у Мараису

Мееро

Куповином овог 25 м2 оронулог у округу Мараис у Паризу, власник је већ видио мали модеран и функционалан стан. Она поверава овај пројекат да трансформише свој студио у дизајнере ентеријера Царле Лопез и Маргаук Меза, из агенције Транситион Интериор Десигн.

Функционална кухиња, оптимизовано купатило или прави простор за спавање, овај паришки студио од 25 м2 сада има све велико. Дизајнери ентеријера Царла Лопез и Маргаук Меза, из агенције Транситион Интериор Десигн, успели су да овај мали простор претворе у будући стан за изнајмљивање, вредан имена.

Укратко, пројекат обнове

ideja : оптимизирати малу површину за изнајмљивање, нудећи јој одвојене просторе.

Површина : 25 м2.

Место : У округу Мараис, у Паризу.

Трајање рада : 3 месеца.

Прочитајте и> Мали апартман: мини површина, маки идеје

Стаклени кров као централни елемент за стварање области за спавање

Власник је желио да инсталира стаклени кров, како би се овом будућем студију понудио додатни простор за најам. Дизајнери ентеријера су ову жељу за индустријским духом прилагодили малој површини стана. Царла Лопез и Маргаук Меза подигли су ниски зид у срцу главне просторије. Ако је балдахин изабран црни, то је у сврху стварања стварног контраста са остатком унутрашњости. Ствара јак и јединствен елемент у средини ових белих зидова.

Мееро

Мееро

Њихова идеја? Играјте овај захтјев за стварањем правог подручја за спавање: простор који је био и једна од његових обавеза. Овај уздигнути зид стакла може сакрити кревет два мјеста у студију. Није изграђена ниједна стварна преграда да би се светлост пробила кроз дневну собу. Ово стакло не може пробити дубину и одржати циркулацију око кревета. Простор за циркулацију који је још важнији захваљујући обичајном Икеа облачењу. Заиста, врата су поново нацртана, да се иде до плафона; што је омогућило добијање 30 цм више простора за складиштење. Добит у висини, што омогућава будућим закупцима да лакше отварају врата свлачионице.

Мали стан у дужини са оптимизованим распоредом

Овај студио површине 25 м2, изграђен на својој дужини, испрекидан је подом поријекла. Истрошен, био је брушен и науљен, да би се задржао читав његов стари печат. Као и други станови у Мараису, његове оштрице нису биле равне. Визуелни аспект који даје додатни карактер стану. Један од захтјева власника био је да има стол, како би се будућим закупцима понудила угодна и погодна благоваоница. Дизајнери ентеријера нису хтели да сакрију ову малу површину, па су пронашли генијална решења која би задовољила ова ограничења.

Мееро

Зато, у дневној соби, можемо посматрати угаону канцеларију. Ова канцеларија је заправо растезљиви сто, који може да прими неколико људи за вечеру. Овај помични намештај је идеално решење да не омета простор у дневној соби, док нуди додатне могућности. Два простора у једном простору за мешање трпезарије и канцеларијског простора, са окретним ТВ-ом.

Декор у дрвету и белом за неутрални студио

Дизајнери ентеријера су размишљали о различитим просторима стана као о истом месту. Тако, као да ствара јединицу, студио живи у ритму беле и дотакне дрва. Идеална и рефлектујућа смеша за ову малу површину. Бијела наглашава слабу свјетлост која долази извана, зграду вис-а-вис. Дрво, са своје стране, контрастира са крутошћу беле боје, нудећи топлину студију. Налази се на полицама и кукама за капуте. Царла Лопез и Маргаук Меза су се одлучили за мале ноте бакра, које се могу наћи на мјестима спаваћег дијела или купаонице. Они омогућавају стварање додатних светлосних тачака у студију.

Мееро

Мееро

Да би донијели додир оригиналности, дршке гардеробе су такођер биле одјевене у кожу. Мешавина ова два материјала пружа јединствен декор у соби. Иако је намјештај изабран као неутралан што је више могуће, како би задовољио највећи број, они остају модерни. Архитекте су хтели да доведу карактер у стан, а да му не дају превише лични карактер. Дакле, то је скандинавски дух, неутралан и сладак, који се позвао у студио. Увек је то конфронтација између јасног и дрвеног, као што је то случај са овим каучем Маде.цом или ових малих столова АМПМ-а, да би се студио искористио за употребљивост. Да би све то подигли и оставили утисак величине и лакоће у соби, Царла Лопез и Маргаук Меза изабрали су белу Вертиго суспензију.

Мееро

Мееро

Цела декорација је још префињена. Различити елементи су пажљиво промишљени, како би се оптимизирао сваки м2. Ово је посебно разлог зашто су полице дневног боравка направљене да се измери. Својим невидљивим причврсним елементима уклапају се у простор, не претежући декорацију студија.

Потпуно опремљена и скривена кухиња у овом студију

На једном од два краја овог стана у дужини је кухиња. Потпуно отворен остатку студија, архитекти су пронашли савјете за топљење његових елемената кроз декор. Само је задржана његова локација, сав намјештај је у међувремену промијењен како би се лакше створила јединица с остатком стана. Да би у овом малом простору понудили више могућности за складиштење, дизајнери ентеријера повећали су број Икеа елемената у кухињи.

Прочитајте и> Сви наши извештаји из добро опремљених студија

Мееро

Иако импозантна, кухиња је и даље дискретна и непомична. Изграђена у истим бојама као и остатак стана: бијела и дрвена, потоња наставља нит коју су створили архитекти. Да би дали ритам и донијели модеран додир, Царла Лопез и Маргаук Меза одабрали су вјеродостојност графичких сивих спојева из Мутине.

Велики апарати, као што су фрижидер, машина за прање судова или машина за прање веша, били су скривени иза ових великих белих панела. То омогућава да се заборави на примарну функцију овог простора и интегрише га у дневну собу, са циљем стварања једне собе.

Малено, потпуно оптимизовано купатило

У мини купатилу је постављена друга мини надстрешница. Ова соба има само 2,8 м2. Светло дневне собе прелази у задњи део купатила. Одражава се на бијелим плочицама рибњака: ручно израђена паришка плочица подземне жељезнице, али много мање волуминозна, која долази из Цаса Багно.

Мееро

Дрво је такође желело да се чува у купатилу, да донесе шарм и топлину овој малој соби. У облику ниша, омогућава да се нагласи појам дубине на овој малој површини. Да би наставили на овај начин, у купатило је постављено огледало по мери, да би се увећао интензитет светлости. Да би додали додир оригиналности, сиве и беле цементне плочице су постављене на земљу. Међутим, да би се избегло гомилање просторије, архитекте су се одлучиле да се одлуче за глатки материјал без спојева, као што је полирани бетон.

Мееро

Мееро

Мееро

Пронађите сва достигнућа архитеката Транситион Интериор Десигн на њиховом профилу Хоме Пројецтс

Pin
Send
Share
Send
Send