Дреам Хоусес

Када стан постане галерија стан

Pin
Send
Share
Send
Send


Када стан постане галерија стан

Францоис Миллерет

У Паризу, у 10. арондисману, власник је желио потпуно реновирати свој стан од 145 м2. Архитекти - и пријатељи - Артхур Биллаут (из агенције Артхур Биллаут Арцхитецтуре) и Гаутхиер Јаулин (из агенције ОАВ Арцхитецтс) су тражени. Заједно, они редизајнирају, оптимизирају простор олакшавајући циркулацију овог стана који ће постати умјетничка галерија. Висит.

Да би се место приватног живота учинило отвореном галеријом (по договору) за јавност, ово је сложен пројекат који није уплашио Артхура Биллаута и Гаутхиер Јаулина. Да би спровели овај пројекат, два архитекте су одлучила да "разбију све" на овим 145 м2 да почну испочетка. Они тако оцртавају нови простор који даје само битно. Архитекте су пожелео прилично трезвену декорацију и декорацију, која није сломила радове које власник излаже или сакупља, већ довољно присутан да персонализује ово место. Откриће.

Прочитајте и> 38 м2 прерађено за 35 000 еура

Укратко о пројекту

Идеја: прегледајте дистрибуцију овог стана како бисте га учинили мјестом живота и угодним излагањем.

Место: у 10. арондисману Париза.

Ситуација: на 3. кату зграде окренуту према југу.

Подручје: 145 м2.

Трајање радова: 3 1/2 месеца.

Прилагодите стан новим потребама власника

У овој новој шеми, она у галерији станова, преглед расподеле просторија, распадање простора и преиспитивање циркулације је капитал. "Отишли ​​смо из 4 собе у 2-собни стан", почиње Артхур Биллаут. "Прије посла, улаз је гледао у собу у коју је ходник заобишао да служи сваку собу у стану", наставља он.

Францоис Миллерет

Ова соба је постала канцеларија од 20 м2: врста резервног простора, први део галерије. У зависности од доба дана, она постаје рецепција, сала за састанке, додатна соба. У дневној соби се налази кухиња (62 м2), дискретна, а сада се излази на велику просторију од 25 м2. Коначно, коридор открива и помрачује "техничке" области као што су вешерај, задња кухиња ... које у галерији имају мало интереса.

Прочитајте и> Породица од 85 м2 са идејама

Оптимизирајте простор и откријте само најбоље

Пар је нацртао решења за складиштење. Гардероба се топи са вратима која се увлаче. То бришу, по вољи, врата улаза и радне станице. Све у белом, простор приказује само рад који је приказан на зиду.

Францоис Миллерет

Библиотека се протеже дуж ходника, а она чува антикни балкански балкон. "За ову библиотеку желели смо минимум, књиге су се показале вриједним", каже Артхур Биллаут.

Библиотека је родила нову галерију која се, чини се, шири захваљујући игри суспензија.

Францоис Миллерет

Кухиња иако дискретна приказује скулптуру. Мермер истиче његове линије, а орах даје олакшање. Од кауча, острва и кухињске напе скаче "излог" посуђа, оквира и статуета. Са стране, суспензије износе "аналогију" ормара. Уметност за уметност ... Артхур Биллаут и Гаутхиер Јаулин су направили своје креације на свим изложеним радовима. У овом новом простору, све је изговор за контемплацију, откриће.

Точкаста расвјета овдје свијетли мало више простора. Због функционалности, али и естетике Ледови су уграђени у полице ораха.

Францоис Миллерет

Различити блокови који чине ову кухињу стоје као тотеми

Францоис Миллерет

У купатилу нема складишта: оштетили би Зен атмосферу. Ипак, између купатила и ходника уређена је праоница од око 4 м2.

У просторији која је била у дужини, власник је желио да се похрани као намјештај како би питао с обје стране собе. На фасадама у лакираној белој боји, кожне ручке детонирају.

У спаваћој соби, радови су нашли своје место. О томе сведочи сто на грудима који изгледа као дијалог са дршкама ормара.

Францоис Миллерет

Топао и великодушан простор

Потреба за топлим ентеријером је очигледна, што је двоструко веће у овом интеријеру посвећено "посетама". Такође, сачувани су масивни дрвени подови - десно и тачка Мађарске. Њихово присуство само загрева атмосферу. Трагови времена, старе конфигурације ... Они потврђују историју мјеста, помало налик на насљедство; као стропне греде обојене бијелом бојом. Штавише, паркет је био одговоран, када је било потребно, да се врате, консолидују оштрице у лошем стању пре него што их врате на своје место.

Међутим, у ходнику су архитекти одлучили да замијене дио старе плочице новим паркетом како би нагласили ефекат дубине.

Захваљујући неколико декоративних детаља, пар стручњака превео је великодушност својствену таквом месту. На примјер, на вратима пуне висине постављена је дршка ораха дебљине 2 цм и дуљине 60 цм. Иначе би таква опрема била непропорционална, овдје остаје легитимна.

Францоис Миллерет

Модеран али суптилан лични украс

Међутим, архитектима је било потребно да прилагоде простор. У канцеларији се брзо појавио поглед на суспензије браће Лед АИМ Боуроуллец. "За украшавање, имамо привилеговане детаље детаља као што су расвјетна тијела која привлаче пажњу", каже Артхур Биллаут.

Францоис Миллерет

Иза врата, приватна канцеларија власника истиче се плавом бојом. "Ова боја хвата светлост, уклапа се са дрвеним даскама, али и са бојама Еамесових столица, које је власник већ имао", наставља архитекта.

Францоис Миллерет

Коначно, купатило, поверљива соба, остаје верна општој атмосфери стана. Платформа разликује водену зону: нужност у простору ове величине (8 м2). Мозаик се удаје за кривине (степеништа) и истиче овај сет у духу "купки". Одабрани материјали уједињују место и стварају континуирани дијалог између сваког дела.

Францоис Миллерет

Видео: Na GAJBI kod LEONA (Може 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send