Тераса

Дневна соба је реновирана као "отворени простор"

Pin
Send
Share
Send
Send


Дневна соба је реновирана као "отворени простор"

Ализе Цхаувет Арцхитецт

Власници овога стара кућа у Ла Роцхелле осећала сам се веома скучено у њиховим подељена дневна соба. Затим апелују на Ализе Цхаувет отворите простор разбијањем партиција и суптилно изолује трпезарију захваљујући балдахину. Ослободјен многих зидова, простор за живот се трансформише. И са неким индустријски и шарени кључеви добро избалансиран, архитект потписује а освежавајућа декоративна прерада ! Откриће.

у рушење партиција у тамним и уским просторијама и обликовањем стаклени кров за стварање интимне благоваонице, архитекта Ализе Цхаувет разборито реорганизује простор овог великог дневни боравак од 86 м2. За 3 месеца, први спрат старе куће у Ла Роцхеллеу је отишао од мноштва малих, скучених и непожељних отворен простор пријатељски и светао. Блуффинг!

Погледајте реновирање ове живописне дневне собе на Цоте Маисон пројектима

Прочитајте и> Бивши сублимирани чучањ у породичној породичној кући

Дневна соба се ослобађа својих преграда за већу флуидност

Пре интервенције Ализе Цхаувет, укључен је први спрат 3-спратне куће неколико изолованих соба. Простор у коме се сада налази дневна соба је потпуно затворена партицијом и домаћин скучена канцеларија. Боравак је уређен у низу и био је на мјесту садашње библиотеке. Ова конфигурација је била далеко од идеалне за власнике кућа који су сањалидневну собу пуну дружељубивости.

Демолисхинг преграда која је раздвојила малу канцеларију од дневне собеархитект је удисао простор. Алиуклањање носивог зида није био повјетарац Да би се отворио дневни боравак, било је потребно створити замјенски елемент подршке, у овом случају лук греда. Поред тога што даје велику количину ствари у пространу собу префарбани оквир у црној боји структурирајте простор и нацртајте контрастни оквир.

Прочитајте и> 3 добра разлога за разградњу

Ализе Цхаувет Арцхитецт

Простор је такође био визуелно увећана захваљујући уградњи малог поклопца радионица између степеништа и дневне собе. Овај релевантан избор је, с једне стране, омогућио малом коридору да искористи природну светлост која долази из дневне собе, ас друге стране, даје илузију остани још отворенији.

за обуците ове нове књиге и да избегне осећај "празног", архитекта је украсио један од зидова просторије са велика библиотека од 3,5 м индустријски изглед.

Прочитајте и> Дизајн и скулптуралне библиотеке

Ализе Цхаувет Арцхитецт

Надстрешница се нуди у прозирној прегради у трпезарији

Ако су боравак и кутак за читање били раздвојени на захтјев власника, потоњи је желио напротив да је трпезарија изолована. Уместо да сијече зидове као што је то учинила за боравак, Ализе Цхаувет је направила једну за учинити простор за ручавање "приватнијим" и да се спречи ширење мириса хране по поду.

Али за архитекте, не долази у обзир да постави класичан и непрозиран зид. Она онда мисли о велика надстрешница 3 м висока има клизна врата. Трпезарија, поред тога уживајте у светлости главне просторије, може да се изолује и отвори. Ни потпуно одвојена од дневног боравка, нити потпуно интегрисана са њом, просторија опремљена својом надстрешницом омогућава пролазак погледа и остаје у вези са осталим просторима.

Прочитајте и> Унутрашња надстрешница: 5 грешака које треба избећи

Ализе Цхаувет Арцхитецт

Дно залива по мјери је намјерно остављен "пун" тако да постоји благоваоница са бифеом и стол у дневној соби.

Индустријска декорација инспирисана путовањем

Прије реновирања дневног боравка, сви зидови просторија на овом кату били су обојени у истим просторијама. оранге тонес него у тренутном коридору. Архитекта је одлучио да задржи ово витамин спирит дестилацијом ту и тамо неке шарене додире, али засенчавање тих тонова зидовима пребојеним у бело и светло сиво. Атмосфера остаје весела, али модернија.

Ипак, део зида који је чинио везу између свих простора на поду, од трпезарије до дневне собе, био је префарбана у црвенкасто наранџасту. Захваљујући прозорима и отварању волумена, цолор валл је видљив из свих делова и анимира декорацију.

Прочитајте и> Наших 7 савета да изаберете боју представе

Ализе Цхаувет Арцхитецт

Власници су сјајни љубитељи путовања, неке успомене из њихових експедиција биле су уређене у простору, као ове асиан хатс трчећи дуж зидова дневне собе.

Прочитајте и> А децо који вас позива да путујете

Да би размишљала о уређењу овог новоотвореног простора, Ализе Цхаувет је инспирисана индустријски елементи постојећег намјештаја са ким је морала да се носи. Уместо камина, архитекта је имао импозантна пећ пребојена у електрично плаво Фарров & Балл. Елемент карактера, средиште боравка, намеће свој стил, полу-рустични полу-савремени. Цементне плочице у тиркизним тоновима опорављени су да попуне простор који је заузимала старо огњиште, стављајући већи нагласак на нови дом.

Ализе Цхаувет Арцхитецт

Ако је простор знатно украшен, неколико елементи су остали у њиховом соку. стари паркет је сачувана, брушена и витрификована да би повратила свој шарм прошлости. дрвена врата такође су задржани као што је и једноставно означена светло сивом границом.

Стаклени кровови, ормарић за књиге и стол од сировог дрвета, радијатори од ливеног гвожђа, металне сцене ... Остало елементи који су инспирисани индустријом су додани како би појачали овај дух "грубе оплате".

Прочитајте такође> Да ли вас индустријски стил заводи?

Ализе Цхаувет Арцхитецт

У трпезарији, а керамички комад Учињена мајчином власницом краси зид и уљепшава рустикални декор благоваонице.

Видео: Budva, Perazića Do - renovirana kamena kuća, blizu mora (Октобар 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send